Persbericht 11 maart 2017

Rijden onder invloed

In de nacht van vrijdag 10 maart 2017 op zatedag 11 maart 2017werden drie bestuurders uit het verkeer gehaald die onder invloed waren op het grondgebied van onze politiezone:

  • Een 56-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem werd uit het verkeergehaald omdat hij onder invloed was van alcohol. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingehouden. Toen even later vastgesteld werd dat de man toch opnieuw met zijn voertuig reed werd zijn rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen.
  • Een 45-jarige man uit Tienen had eveneens veel te veel gedronken. Ook hij is zijn rijbewijs alvast voor 15 dagen kwijt.
  • Een 33-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem reed onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Diefstallen met braak

  • Op 10 maart 2017 werd omstreeks 10u een inbraak vastgesteld in een onbewoonde woning op de Oude Baan in Scherpenheuvel-Zichem. De daders braken de verandadeur open en doorzochten het volledige pand. Zij vertrokken zonder buit.
  • Op 10 maart 2017 werd tussen 18u en 21u een inbraak gepleegd in een woning op de Diestersteenweg te Diest. De deur van de veranda werd opengebroken tijdens een kortstondige afwezigheid van de bewoners. De volledige woning werd doorzocht maar ook hier vertrokken de daders vermoedelijk zonder buit.

Labels