Persbericht 10 augustus

Aanrijding met vluchtmisdrijf

Tijdens de nacht van 8 op 9 augustus reed een voertuig tegen een gevel van een woning op de Zelemseweg te Diest. De schade aan de woning is aanzienlijk, toch werd dit pas de volgende ochtend opgemerkt. Er wordt een onderzoek ingesteld naar het aanrijdende voertuig.

Diefstal met braak in woning

Op zondagochtend werd door een familielid vastgesteld dat er tijdens de afwezigheid van de bewoners een diefstal met braak gepleegd werd in een woning in de Hollestraat te Scherpenheuvel-Zichem. Een onderzoek wordt ingesteld.

Brand in woning

Op zondagochtend omstreeks 8u45 was er een uitslaande brand in een appartement in de Cleynaertstraat te Diest. De bewoners van het betreffende appartement werden in het plaatselijk ziekenhuis opgenomen als gevolg van 't feit dat ze bevangen werden door de rook. Door de brand zijn er vier wooneenheden (tijdelijk) onbewoonbaar. De bewoners werden tijdens de bluswerken onmiddellijk opgevangen in een nabijgelegen pand van de stad Diest. OCMW Diest ontfermt zich over de noodopvang, voor de eerste dagen werd alvast een oplossing gevonden. Politie Demerdal-DSZ stelt onder leiding van parket Leuven een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Labels