Nieuwe coördinator wijkdienst Scherpenheuvel-Zichem

De politie Demerdal-DSZ is de lokale politiedienst van en voor de steden Diest en Scherpenheuvel-Zichem.

Onze organisatie is zo uitgebouwd dat beide steden een vrij autonome wijkdienst hebben. De wijkdienst is de uitvalsbasis van de wijkinspecteurs en het aanspreekpunt voor de burgemeester, de stadsdiensten en veel andere instanties voor lokale aangelegenheden (verkeerssituaties, evenementen, sportwedstrijden, ...). Aan het hoofd van beide wijkdiensten staat een coördinator die rechtstreeks verantwoording aflegt aan de korpschef en het contact onderhoudt met de respectievelijke burgemeester.

De wijkdienst te Diest wordt geleid door commissaris Jos Macken en de wijkdienst te Scherpenheuvel-Zichem werd vanaf de integratie van de politiediensten op 01/01/2002 geleid door commissaris Willy Minne. Deze laatste ging op 1 juli '15 op 61-jarige leeftijd op pensioen.

Met hoofdinspecteur Paul Janssens als coördinator van de wijkdienst Scherpenheuvel-Zichem treedt een man uit de schaduw. Vanuit zijn lokale verankering (hij woont in Scherpenheuvel), zijn betrokkenheid en zijn jarenlange ervaring was hij immers de man achter de schermen, waar de vorige coördinator altijd kon op rekenen. Zij waren dan ook dikwijls samen in het straatbeeld aanwezig.

Paul Janssens (56 jaar) begon op 15 september 1992 zijn loopbaan bij de gemeentepolitie van Scherpenheuvel-Zichem. In 1998 slaagde hij in de middenkaderopleiding en op 1 december 1998 werd hij benoemd tot "inspecteur van politie" bij de gemeentepolitie van Scherpenheuvel-Zichem.

Vanaf de start van de politiezone Demerdal-DSZ, was hij als hoofdinspecteur lid van het middenkader en kreeg hij de functie van adjunct-diensthoofd van de wijkpost Scherpenheuvel-Zichem.

Met Paul Janssens als coördinator van de wijkdienst mag iedereen er vertrouwen in hebben dat de lokale noden en verzuchtingen blijvend onder de aandacht gebracht worden van de leiding van de lokale politie Demerdal-DSZ. De korpschef heeft er alle vertrouwen in dat het korpsbeleid blijvend geconcretiseerd wordt in de dagelijkse wijkwerking. Paul Janssens wordt als coördinator van de wijkdienst volwaardig lid van het directiecomité van de lokale politie Demerdal-DSZ.

Labels