Preventieve drugsactie bij scholieren te Haacht is succesvol

Elke ochtend stromen uit meerdere richtingen vele leerlingen de gemeente Haacht binnen. Vandaag werden de leerlingen van het Don Bosco Instituut te Haacht door een tiental politiemensen van onze politiezone op drugsinbreuken gecontroleerd. Dit gebeurde met bijstand van twee drugshondengeleiders van de federale politie.

Deze dagelijkse instroom van jongeren - in dit geval op de drukke Stationsstraat - verloopt over het algemeen probleemloos in de politiezone. Als lokale politiedienst organiseren wij frequent 'school'controles. De insteek hierbij is meestal een verkeerscontrole (fietsverlichting, bromfietscontroles, enz.), of een gerichte controle in het kader van het preventieve project 'Jongerenhonk' dat een antwoord probeert te bieden op feiten van overlast door 'uithangende' jongeren.

Het mag niemand verwonderen dat er onder de schoolgaande jeugd ook jongeren zijn die op sommige momenten drugs gebruiken. De Haachtse scholen leveren een belangrijke bijdrage op preventief vlak. Zij doen bovendien grote inspanningen in het begeleiden en doorverwijzen van die jongeren. Toch maken zij zich zorgen over de vanzelfsprekendheid van het drugsgebruik.

Labels