2,2% te snel in zone 30

Op donderdag 6 februari l.l. hield ons verkeersteam snelheidscontroles in de zones 30 van het centrum van Haacht en Schiplaken (Boortmeerbeek). Van de in totaal 1481 voertuigen werden er 33 geflitst (ofwel 2,2%).

In Haacht centrum werd een fietser met een speed-pedelec geflitst aan 42km/u. We willen daarom nog eens benadrukken dat ook bestuurders van een elektrische fiets zich aan de snelheidslimieten moeten houden. Vooral in centra en schoolomgevingen kunnen ze een reëel gevaar inhouden voor andere fietsers of voetgangers.

Later op de avond was er nog controle in de bebouwde kom op de Tremelobaan te Keerbergen. Hier werden 41 van de 323 passanten beboet. Eén bestuurder reed zowaar 109km/u. Hij kon niet geïntercepteerd worden maar zal later zijn rijbewijs voor minimum 15 dagen moeten inleveren en een fikse boete ontvangen.

Tevens alco-controle

Tijdens deze controle werden ook 66 bestuurders onderworpen aan een alcotest. Eén bestuurder testte behoorlijk positief. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ter plaatse ingetrokken voor 15 dagen. Er werden ook nog 17 pv's opgesteld voor diverse inbreuken zoals gordel, gsm, rijbewijs, e.a.

Labels