Persbericht - zondag 30 juni 2024

Dit is het persbericht van zondag 30 juni 2024.

Persbericht

Verkeersongevallen

Vrijdag net voor 14u gebeurde er op de Naamsesteenweg in Heverlee een aanrijding tussen een fietsster en een bestuurder van een bestelwagen. Beide bestuurders kwamen van de Naamsepoort en reden via de Naamsesteenweg naar de Kardinaal Mercierlaan. De 35-jarige fietsster reed er op de rijbaan in plaats van op het fietspad. Een 48-jarige man wilde met zijn bestelwagen de vrouw inhalen. Hij liet echter te weinig zijdelingse tussenafstand en reed de fietsster op die manier aan. Ze kwam ten val en raakte gewond aan haar schouder en haar hoofd. Ze werd met de ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en stelde proces-verbaal op. 

Vrijdag om 14.30u gebeurde er een kop-staartbotsing op de Tervuursevest in Leuven, ter hoogte van het tankstation Q8. Een 37-jarige automobiliste reed er op de rechterrijstrook, maar ging plots naar de linkerrijstrook omdat er een voertuig stilstond op de rechterrijstrook. Vervolgens moest ze remmen omdat het voertuig voor haar aanzienlijk trager reed. De 22-jarige autobestuurder achter haar raakte niet tijdig gestopt en botste tegen zijn voorligger. De bestuurders wilden geen dringende medische bijstand ter plaatse. De beide auto’s liepen wel aanzienlijke schade op. De politie kwam ter plaatse en stelde vast dat de twintiger een positieve alcoholtest aflegde. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. 

 

Verkeersinbreuken

Vrijdag om 23.50u nam een bromfietser op de Bondgenotenlaan in Leuven de vlucht van een ploeg van het fietsteam van de Leuvense politie. De inspecteurs wilden de bromfietser aan de kant zetten voor een controle omdat het achterlicht van de brommer defect was. De tiener aan het stuur dacht er echter anders over en reed weg. De inspecteurs fietsten hem achterna en konden hem na een korte achtervolging door het stadscentrum staande houden in de Vital Decosterstraat. Daar bleek dat de bestuurder slechts 14 jaar was en dus geen rijbewijs kon voorleggen om met de bromfiets klasse B te rijden. Op bevel van het parket werd het voertuig tijdelijk in beslag genomen. De politie stelde proces-verbaal op.

 

Diefstal

Zaterdag tussen 11.10u en 11.30u betrad een onbekende verdachte een appartement in de Rijschoolstraat in Leuven. De bewoners waren amper 20 minuten van huis. Tijdens deze korte tijdspanne slaagde de dief erin het appartement te betreden zonder schade aan de toegangsdeur te veroorzaken. Er bleken onder andere enkele juwelen gestolen te zijn. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en stelde proces-verbaal op.   

Labels