Persbericht - woensdag 29 mei 2024

Dit is het persbericht van woensdag 29 mei! 2024.

Persbericht

Verkeer

Een dertiger uit Leuven moest dinsdagnacht onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren nadat hij een positieve alcoholtest had afgelegd. De man werd door een patrouille opgemerkt toen hij met hoge snelheid van de Tiensesteenweg kwam en de Blijde Inkomststraat inreed. De patrouille zag hoe de wagen van links naar rechts zwalpte en op verschillende momenten een slipbeweging maakte. In het centrum werd het voertuig aan kant gezet. De bestuurder bleek een voorlopig rijbewijs te hebben. Op de auto hing echter geen L. De man kon ook geen documenten van de auto voorleggen. De chauffeur zei dat hij zei auto aan het testen was en zijn handrem tijdens het rijden had opgetrokken om te zien hoe de auto zou reageren. Een alcoholtest maakte duidelijk dat hij te veel gedronken had. De drugstest was negatief. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Omdat de dertiger geen verzekeringsdocument kon voorleggen, werd zijn voertuig versleept. 

Dinsdagavond omstreeks 22 uur kwam op de Wakkerzeelsebaan in Wijgmaal een hertje onder een voorbijrijdende auto terecht. Het diertje overleefde de klap niet. De brandweer kwam ter plaatse om het kadaver weg te halen. De bestuurster van de auto kwam er met de schrik en wat schade aan de auto vanaf. 

Inbraken

Onbekenden hebben ingebroken in een woning in de Tervuursestraat. De bewoners waren op het ogenblik van de feiten enkele dagen afwezig. De inbraak werd dinsdag vastgesteld. De indringers hadden een raam achteraan de woning geforceerd. De voordeur werd gebarrikadeerd door er een zetel tegen te schuiven. De hele woning werd doorzocht. Het is niet duidelijk wat er werd gestolen. 

Onbekenden hebben dinsdag tijdens de dag ingebroken in een appartement in de Jan Stasstraat. De daders haalden het slot uit de deur. Het appartement werd helemaal doorzocht. Op het eerste zicht werd er geen buit gemaakt. Ook in de Brusselsestraat werd ingebroken in een appartement. De indringers slaagden er in de deur van de flat zonder schade open te wringen en doorzochten alle ruimtes. De buit bestond uit enkele juwelen zoals oorbellen. 

Labels