Persbericht van vrijdag 13 september 2024

Dit is het persbericht van vrijdag 13 september 2024.

Persbericht

Verkeersongevallen

Vrijdagochtend omstreeks 9.30 uur belandde een 41-jarige fietsster in het ziekenhuis, nadat ze op het kruispunt van de Tervuursevest en de Koning Boudewijnlaan in aanrijding kwam met een personenwagen. Dat gebeurde toen een automobilist die van de Koning Boudewijnlaan kwam de ring wilde oprijden. Toen hij de oversteekplaats voor fietsers kruiste, reed hij voor de fietsster in die tegen de zijkant van de auto botste, over de motorkap rolde en met een klap tegen de grond ging. De vrouw klaagde van hoofd- en rugpijn. Ze werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Beide partijen legden een negatieve alcohol- en drugstest af. 

Donderdag even na 16 uur raakte een 47-jarige fietsster gewond toen ze op het kruispunt van de Van Wayenberghlaan en de Tervuursestraat. De bestuurster van de fiets kwam de Van Wayenberghlaan afgereden en wilde rechtdoor richting St-Hubertusstraat. Een automobilist kwam op datzelfde ogenblik uit de St-Hubertusstraat gereden en sloeg linksaf naar de Tervuursestraat. De fietsster kon niet meer remmen en kwam met een klap in de rechterflank van het afslaand voertuig terecht. De vrouw werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. Beide bestuurders legden negatieve alcohol- en drugstesten af. 
 

Resultaten controle zwaar vervoer

Tijdens een verkeersactie donderdag op de grens van Leuven met Bertem, werden 25 vrachtwagens en lichte vrachtauto’s aan een grondige controle onderworpen. Naast politie werd er ook aan deelgenomen door inspecteurs van de Vlaamse belastingsdienst, de FOD Mobiliteit en de Omgevingsinspectie. In totaal werd voor 13.379 Euro aan boetes uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen. Daarnaast inde de Vlaamse belastingsdienst 2.400 Euro aan niet-betaalde kilomterheffing en 2.850 Euro aan openstaande verkeersbelasting. Vier bestuurders die rondreden met een vrachtwagen die te zwaar geladen was kregen boetes tussen de 5.400 Euro en 800 Euro. Ook werden twee boetes uitgeschreven voor overtredingen op de rij- en rusttijden. Eén lichte vrachtauto was niet geldig gecontroleerd. Een chauffeur die op de baan was met afval kon niet de hiervoor noodzakelijke documenten voorleggen. Een chauffeur die geen geldige medische schifting kon tonen moest zijn vrachtwagen laten staan tot een collega ter plaatse was om het stuur van het voertuig over te nemen. 

Labels