Persbericht - donderdag 30 mei 2024

In het persbericht van 30 mei besteden we aandacht aan een aantal verkeersongevallen.

Persbericht

Een 21-jarige fietsster uit Lubbeek werd donderdagochtend omstreeks 6.30 uur met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg, nadat ze in de Tiensestraat ten val was gekomen. De vrouw stak een stilstaande vuilniswagen voorbij en gleed toen uit over het natte wegdek. Ze kwam met een klap op haar hoofd terecht. 

Een veertiger uit Kessel-Lo kwam woensdag even voor de middag ter hoogte van de Ketelmakerij met zijn fiets ten val. Er waren geen derden bij het ongeval betrokken. De man werd verrast door een felle regenbui waardoor hij de controle over de fiets verloor en met een klap tegen de grond ging en klaagde van rugpijn. Hij werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. 

Een 72-jarige fietser uit Kessel-Lo raakte woensdag omstreeks de middag gewond toen hij op de Tervuursevest ter hoogte van parking Bodart werd aangereden door een auto. De man stak de rijbaan over op de oversteekplaats toen een bestuurster die de Boudewijnlaan opdraaide hem tikte tegen het achterwiel. De zeventiger ging tegen de grond en klaagde van pijn in beide benen en aan het achterhoofd. Hij werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Op het ogenblik van de feiten was de zichtbaarheid beperkt door een hevige regenbui. 

Een 27-jarige fietser uit Heverlee werd woensdag omstreeks de middag met lichte verwondingen aan het been met de ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg, nadat hij op het Engels plein achterop een stoppend voertuig was gereden en tegen de grond ging. De automobilist stopte ter hoogte van de oversteekplaats voor voetgangers om iemand te laten oversteken. De fietser had dit door het slechte weer te laat opgemerkt. Een stuk van het kapotte achterlicht van de wagen kwam in de knie van de fietser terecht. 

Labels