Persbericht - Samenwerking Politie Echt en Belgische politiezones

Afgelopen weekend, meer bepaald zaterdag 10 augustus 2024, hebben Belgische politieagenten van de Politiezone CARMA en Politiezone Maasland samengewerkt aan de Nederlandse kant van de grens, met de politie van het basisteam Echt. 

Teamwork

Door de bevoegdheden van het vernieuwde politie Benelux-verdrag (een verdrag over grensoverschrijdende samenwerking) konden ze gezamenlijk de openbare orde handhaven. Dat gebeurde ook bij het beëindigen van een carmeeting, waarbij meerdere honderden voertuigen op een parkeerplaats in Vlodrop waren samengekomen. 

De Belgische en Nederlandse politieagenten hielden samen toezicht en begeleidden de deelnemers van het terrein. Ze zorgden voor een veilig verloop en regelden het verkeer. Daarnaast werden in het grensgebied diverse voertuigen en personen gecontroleerd. 

Door onderlinge informatie-uitwisseling konden er eenvoudiger gegevens van personen worden nagetrokken. Agenten deelden tips over werkwijzen en procedures, die het (samen)werken nu en voor in de toekomst eenvoudiger maken. 

Een geslaagde internationale samenwerking die bij toekomstige evenementen of acties in de grensregio zeker herhaald wordt!

Samenwerking over de grenzen heen

Labels