Welkomstwoord van de Korpschef

De dagdagelijkse leiding, de organisatie en de verdeling van de taken in en van de lokale politie Voeren is sinds 15 juni 2015 in handen van korpschef Ronin Cox.

Samen met zijn korpsleden verzekert hij de basispolitiezorg in het mooie landelijke Voeren en haar deelgemeenten (Moelingen, 's Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieter-Voeren, Teuven en Remersdael).

Korpschef Ronin Cox

Zoals in de andere 187 lokale politiekorpsen moet de lokale politie Voeren minimaal 7 basisfuncties (of kerntaken) uitvoeren in haar basispolitiezorg, namelijk: wijkwerking, onthaal, interventie, slachtofferbejegening, lokale recherche, handhaving van de openbare orde en verkeer.

Natuurlijk komt er binnen de korpswerking nog veel meer bij kijken, zoals de organisatie van een aantal ondersteunende processen met betrekking tot financiën, logistiek, ICT en personeel. Bovendien is er een complexe onderbouw aan elke kerntaak waardoor er van elk personeelslid binnen het concept van gespecialiseerde polyvalentie heel wat flexibiliteit en een ruime kennis in diverse domeinen wordt verwacht. Ondanks de kleinschalige organisatie van de diensten of functies wordt er bijv. van de mensen in de functionaliteit "lokale recherche" know how en gespecialiseerde kennis verwacht in heel wat moeilijke en precaire materies, zoals zeden, ernstige geweldsmisdrijven, drugs, zwendel enz. Om toe te laten dat onze mensen daar enige expertise kunnen in verwerven is er naast het basisprincipe van "the right (wo)man on the right place" ook heel wat voorafgaande en voortgezette opleiding nodig en dit vaak met kennis en gebruik van hoogtechnologische middelen.

Over onze recherche gaan we niet veel meer zeggen, maar ben je op zoek naar wat meer informatie over een aantal andere diensten die rechtstreeks te maken hebben met onze lokale verankering, zoals onze interventie en wijkpolitie, dan ontdek je het verder eveneens hier op onze webstek.

Labels