Twee boetes van 1269 euro voor rijden onder invloed

Tijdens routinecontroles van de interventieploegen van politie Voeren liepen drie bestuurders tegen de lamp. Twee bestuurders legden een positieve alcoholtest af, terwijl één bestuurder onder invloed van cannabis en cocaïne bleek.

Foto_Controle

Op zaterdagnamiddag werd in ‘s Gravenvoeren een 33-jarige bestuurder uit Dalhem betrapt op rijden onder invloed van cannabis en cocaïne. De man zat niet alleen in de auto, hij vervoerde zijn 10-jarige zoon terwijl hij onder invloed was van de vermelde verdovende middelen. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

In de nacht van zaterdag op zondag blies in Moelingen een 65-jarige bestuurder uit Maastricht dan weer positief. Dit met een resultaat van 0.63 mg/l (1.44 promille). De man moest zijn rijbewijs zes uren inleveren en diende ter plaatse een boete te betalen van 1269 euro.

Even later werd in ’s Gravenvoeren een 39-jarige Poolse bestuurder aan een controle onderworpen. De man blies 0.50 mg/l (1.15 promille). Ook hij diende onmiddellijk een boete van 1269 euro te betalen. Omdat de man niet kon aantonen dat hij een rijbewijs had werd zijn auto in beslag genomen. Alle bestuurders zullen zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden.  

Labels