Transmigranten onderschept op E25 in Moelingen

Vrijdagmorgen onderschepte de lokale PZ Voeren in samenwerking met de collega’s van BT Heuvelland (NL), Koninklijke Marechaussee (NL) en de PZ Bilzen-Hoeselt-Riemst transmigranten op de E25 in Moelingen. In totaal werden vier migranten opgepakt.

Transmigranten onderschept op de E25 in Moelingen

Vrijdagmorgen omstreeks 09.00 uur ontving de Lokale Politie Voeren melding van personen die uit twee vrachtwagens zijn gesprongen op de snelweg van Luik richting Maastricht. Ter plaatse ging het om een tiental transmigranten uit Eritrea. In samenwerking met de PZ Bilzen-Hoeselt-Riemst, BT Heuvelland (NL) en de Koninklijke Marechaussee werden 4 transmigranten aangehouden en meegenomen naar het commissariaat.

Uit verder onderzoek bleek dat één migrant minderjarig was. Zij werd naar het opvangcentrum voor de opvang van asielzoekers in Steenokkerzeel gestuurd. De andere personen werden vrijgelaten met het bevel het grondgebied te verlaten. De vrachtwagenchauffeurs waren niet op de hoogte van het feit dat er zich migranten in hun laadruimte zaten, waardoor het niet om mensenhandelaars gaat. Na identificatie mochten zij dan ook hun weg verderzetten.

Labels