Seksueel geweld

Sinds #metoo is (seksueel) grensoverschrijdend gedrag prominent aanwezig in de media.

Politie Voeren zet echter al veel langer in op een professionele, laagdrempelige en discrete aanpak en afhandeling van klachten die te maken hebben met dit type van onaanvaardbaar gedrag via onze cel 'Jeugd en Sociale politie' (JSPD).

Onze mensen komen zowel binnen als buiten familiale context tussen, maar toch met een bijzondere aandacht voor IntraFamiliaal (fysiek en psychisch) Geweld. In dat verband werken wij nauw samen met het Limburgse Family Justice Center (www.fjclimburg.be) en het Limburgse parket dat deze problematiek van zeer nabij opvolgt. Onze mensen luisteren, informeren en faciliteren, verwijzen door wanneer mogelijk en/of gewenst en stellen proces-verbaal op wanneer nodig.

In deze 'post' focussen we ons op de diverse vormen van seksueel geweld en de traumatische gevolgen voor het (veelal vrouwelijke) slachtoffer.

Voor een (dringende) tussenkomst bel je 101! Om er over te praten bestaat er een algemene noodnummer 1712. Wens je een (niet dringend) mailberichtje te sturen naar onze eigen cel JSPD dan kan dit op: PZ.VoerenFourons.SLB@police.belgium.eu

Zie ook voor meer info over seksueel geweld op: https://www.besafe.be/…/veiligheidst…/geweld/seksueel-geweld

 

Labels