Politie Voeren betrapt wederom bestuurders onder invloed van drugs

Donderdagavond 3 februari voerde de lokale politie Voeren een verkeersactie uit op de E25 in Moelingen in samenwerking met de collega’s van PZ Bilzen-Hoeselt-Riemst, de federale wegpolitie en hondensteun en enkele Nederlandse collega’s. Tijdens deze actie werden 36 voertuigen en 62 personen grondig gecontroleerd. Wederom stelden de inspecteurs vast dat er meerdere bestuurders rondreden onder invloed van drugs.

Actie 0302

In totaal legden vijf bestuurders een positieve speekseltest af, wat betekent dat zij deelnamen aan het verkeer onder invloed van drugs. De betrokken bestuurders zijn voor 15 dagen hun rijbewijs kwijt. Daarnaast waren nog eens 5 personen in het bezit van drugs. Ter vergelijking; twee personen legden een positieve alcoholtest af. Deze resultaten bevestigen het beeld dat we al meerdere controles vaststellen: er worden meer positieve drugstesten afgelegd dan positieve alcoholtesten.

Verder werd er tijdens deze actie in samenwerking met PZ Bilzen-Hoeselt-Riemst, de federale wegpolitie en hondensteun en enkele Nederlandse collega’s onder andere een geseind persoon aangetroffen en enkele PV’s opgesteld met betrekking tot de keuring van het voertuig en onleesbare nummerplaten.

Labels