Nieuwe oranje kledij voor motorrijders PZ Voeren

De blauwe kledij van de motards van de lokale politie werd onlangs vervangen door nieuwe oranje kledij.  De wijziging op het vlak van kledij verbetert de zichtbaarheid en veiligheid van de motards van de PZ Voeren.

Motorkledij1

De bestuurders die in de politiezone Voeren in hun achteruitkijkspiegel een opvallende oranje jas van een motorrijder zien verschijnen, kunnen maar beter opletten. De motard zou wel eens één van de vier inspecteurs van de lokale politie kunnen zijn, uitgerust met de nieuwe opvallende oranje jas. Naast een nieuwe jas, beschikken de motorrijders van de lokale politie over nieuwe helmen met een communicatiesysteem en zwarte broeken.

De investering in de nieuwe kledij werd gedaan in het kader van de nieuwe federale regelgeving. Zowel motards van de lokale als federale politie mogen vanaf 23 november 2021 enkel nog jassen dragen met een oranje kleur. Het doel van deze wijziging is dat de motards nog beter opvallen in het verkeer en hun veiligheid verbetert. Om de zichtbaarheid van de motorrijders ook in het donker te verzekeren, lopen er op de nieuwe jassen reflecterende stroken over de schouders.

4 Motorrijders

Het afgelopen jaar rondde inspecteur Leesen met succes zijn opleiding als motorrijder af. Daardoor beschikt de lokale politie momenteel over 4 motards: Eerste-inspecteur Luc Vaes, inspecteur Bart Vanhaeren, inspecteur Maxim Vanstraelen en inspecteur Björn Leesen. Naast een extra motorrijder, heeft de PZ Voeren sinds vorig jaar ook een extra motor: een BMW F750GS. Die aankoop brengt het totaal op vijf motoren waarvan de verschillende types op diverse soorten terrein inzetbaar zijn.

Het feit dat de zone over eigen motards en motoren beschikt, is een meerwaarde voor de werking van de zone. Het zorgt ervoor dat de lokale politie op een zelfstandige manier kan functioneren. Ze spelen niet enkel een cruciale rol bij de verkeersacties, maar ook tijdens de begeleiding van evenementen en patrouilles in het bosrijke gebied. Zo worden de motoren o.a. ingezet bij de begeleiding van de carnavalsoptochten, processies en wielerwedstrijden. Al vaak is gebleken dat de motards een meerwaarde zijn om zulke evenementen in goede banen te leiden.

Labels