Etoile XL

Gisterenavond organiseerde, coördineerde en nam politie Voeren deel aan een grote controle-actie rond Moelingen (Etoile XL) met meer dan 140 deelnemers op een 4-tal dispositieven.

Tal van partners van de federale politie, Nederlandse politie, Luxemburgse politie, douane, Vlaams agentschap Belastingen, Waalse politiezone Basse-Meuse, onze partnerpolitiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst ... namen hieraan deel. We kregen ook steun van de gemeente Voeren, de brandweerzone BWOL en de provinciale school Voeren.

Hoofdinspecteurs in opleiding van de politiescholen PLOT (Genk) en GIP (Brussel) coördineerden onder begeleiding van hun Voerense mentor de hele actie in opzet en uitvoering. Het PLOT leverde ook 24 recruten om onder begeleiding bijstand te leveren.

Commissaris Stas van politie Voeren had de algemene leiding met een coördinatieteam van leidinggevenden van de verschillende diensten.

Er was met dank aan de partners een ruime inzet van meerdere bijzondere middelen, zoals ANPR's, 2 drones, 1 politiehelikopter, meerdere drug- en opsporingshonden, scannerwagens, motorrijders, interceptievoertuigen, kantoorwagens, CP-Ops-commandocontainer van de brandweer.... enz.

Het concept is niet noodzakelijk het meest efficiënt of levert niet noodzakelijk de meeste resultaten op, maar blinkt uit door het bijdragen aan samenwerking, het (aan)leren en testen van allerlei concepten en technologie, elkaars werkwijzen enz.

Toch waren er wel degelijk ook resultaten...

9 PV's bezit van drugs

36 VPV's drugs (gebruikershoeveelheden)

2 PV's drugs ten laste van minderjarigen

3 PV's verboden wapendracht

1 PV geseind persoon

1 PV wegens schending van probatiemaatregelen

136 PV's snelheidsovertredingen

7 PV's rijden onder invloed van alcohol

11 PV's rijden onder invloed van drugs

6 PV's rijden met een niet verzekerd voertuig (met inbeslagname van het voertuig)

1 PV rijden zonder rijbewijs

4 PV's rijden met een niet ingeschreven voertuig

9 PV's (OI) wegens verschillende verkeersinbreuken

2 PV's van waarschuwing (verkeer)

en 13000 euro geïnd aan achterstallige belastingen.

Heel wat van de afwerking en opvolging dient nog te gebeuren.

We danken iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze grote actie!

We danken ook voor het begrip van omwoners die eventueel hinder hebben ondervonden door deze actie.

Labels