Drie geseinde personen botsen op verkeerscontrole in Voeren

Woensdagvoormiddag organiseerde politie Voeren samen met de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst en de Federale wegpolitie Limburg een verkeerscontrole op en rond de E25 snelweg in Moelingen.  

Foto WPR

De controle bracht onverwacht enkele opvallende zaken aan het licht. Zo vervoerde een jonge moeder haar kind zonder aangepast zitje in haar wagen terwijl ze niet eens een rijbewijs bleek te hebben. De wagen van de vrouw werd in beslag genomen. Een tweede bestuurder testte positief op het gebruik van cannabis en cocaïne. Ook hij had geen rijbewijs en zag zijn voertuig getakeld worden.  

Een derde voertuig werd in beslag genomen nadat bleek dat de bestuurder rondreed zonder inschrijving, verzekering en keuring. Een vrachtwagenbestuurder vervoerde zijn lading zonder de nodige vergunning. Hij moest ter plaatse een boete betalen van 1500 euro. In totaal werd er voor een bedrag van 4200 euro aan boetes geïnd.  

Geseinde personen 

Tijdens de controle van een voertuig stelde de politie vast dat zowel de bestuurder als zijn passagier gezocht werden door het gerecht. De passagier diende nog een gevangenisstraf van één jaar uit te zitten. Beiden werden gearresteerd. De passagier werd overgebracht naar de gevangenis van Lantin. In een ander voertuig werd een derde geseinde persoon aangetroffen. Ook hij werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat in Voeren. Het verder onderzoek wordt uitgevoerd door politie Voeren in opdracht van Parket Luik.  

Labels