Controle goederenvervoer

Dinsdag, 29/03/2022 hield PZ Voeren samen met partnerzone PZ Bilzen-Hoeselt-Riemst en de partners Wegpolitie Limburg, Vlabel, Goca en FAVV - Dierenwelzijn een wegcontrole in het kader van het goederenvervoer. De actie vond plaats op de E25 snelweg Maastricht-Luik (Moelingen). Tijdens deze actie werden zowel vrachtwagens, lichte vrachtwagens als personenwagens aan een controle onderworpen. 

Controle goederenvervoer

Tijdens deze actie werd er voor allerlei overtredingen voor meer dan 15.000 euro boetes geïnd. Het meest voorkomend waren overtredingen wegen technische gebreken. Verder stelden de inspecteurs ook enkele inbreuken vast tegen rij -en rusttijden en het gebruik van de gsm achter het stuur. Alle uitgevoerde adem -en speekseltesten waren negatief.

Uit een controle bleek dat een vrachtwagen een container op een oplegger vervoerde dewelke hiervoor niet is uitgerust. Bovendien beschikte de oplegger enkel maar over remmen aan één zijde. De banden van de oplegger waren ook totaal versleten. Hiervoor werden twee onmiddellijke inningen uitgeschreven voor respectievelijk €1000 en €3500. 

Labels