Bestuurder met rijverbod betrapt op rijden onder invloed

Tijdens een verkeersactie op woensdag 20 mei legde een 69-jarige bestuurder een positieve alcoholtest af terwijl hij al een rijverbod had voor een periode van 6 maanden. Na verdere controle bleek zijn voertuig niet verzekerd en gekeurd. In totaal werden 47 ademtesten (1 positief) en 1 speekseltest (negatief) afgenomen tijdens de verkeersactie.

Verkeersactie op woensdag 20 mei

De 69-jarige bestuurder blies een hoeveelheid van 0,91 mg/l alcohol. Meer dan vier keer de toegelaten waarde van 0,22 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht. Doordat de man onder invloed reed terwijl zijn rijbewijs al was ingetrokken, overtrad de 69-jarige man zijn probatiemaatregelen. Zijn voertuig werd getakeld op bevel van het parket.

Verder reed er een bestuurder 97 km/u op een niet-verzekerde bromfiets waarvan de maximale snelheid volgens de inschrijving 25 km/u is. De bromfiets werd inbeslaggenomen en weggetakeld. Een andere bromfietser verplaatste zich op een niet-ingeschreven motorfiets en hij droeg geen beschermende kledij met een proces-verbaal als gevolg.

Andere opvallende feiten tijdens de verkeersactie:

  • 1 bestuurder reed rond met een niet-verzekerd voertuig. Tevens was zijn voertuig niet meer geldig gekeurd sinds 2016. Zijn voertuig werd inbeslaggenomen en getakeld.
  • 1 bestuurder vervoerde een tractor op zijn bestelwagen. Deze was niet vastgemaakt, ook was de keuring van zijn voertuig vervallen. Hiervoor werd een proces-verbaal opgesteld. 
  • 1 bestuurder reed rond zonder veiligheidsgordel. 
  •  1 bestuurder kon geen enkel boorddocument voorleggen noch zijn rijbewijs of identiteitskaart. Hiervoor werd een proces-verbaal opgesteld. 

Labels