Actie gericht tegen woninginbraken en rondtrekkende dadergroeperingen

Op donderdag 29/4/2021 nam politie Voeren deel aan de ‘Full integrated police action’ (FIPA-Actie) in samenwerking met de Federale wegpolitie Limburg. Een gezamenlijke actie tegen woninginbraken en rondtrekkende dadergroeperingen. Daarbij liepen 2 personen tegen de lamp voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. Hun rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Zwaailicht

Tijdens de controles werden verschillende voertuigen en inzittenden grondig gecontroleerd. Naast 2 personen die onder invloed reden, werd er ook een persoon aangetroffen in het bezit van lachgas. Hiervoor stelden de inspecteurs een GAS-PV op. Verder werd er in een voertuig een grote hoeveelheid aan luxegoederen aangetroffen waaronder parfum, voetbalshirts en sportschoenen. De herkomst van de goederen kon niet worden aangetoond, waardoor de goederen in beslag werden genomen en een proces-verbaal werd opgesteld. Beide mannen mochten daarna beschikken.

De afgelopen periode ontvingen wij verschillende meldingen van verdachte handelingen die erop kunnen wijzen dat er zich rondtrekkende dadergroeperingen in de regio bevinden. Vandaar werd er gekozen om tijdens de actie van donderdag 29 april gerichte controles uit te voeren tegen deze organisaties. Naast de rechtstreeks behaalde resultaten hebben deze acties een ontradend effect voor deze groeperingen. Politie Voeren zal daarom blijven inzetten op dit soort controles.

Labels