5 Rijbewijzen ingetrokken tijdens snelheidscontroles

Tijdens de snelheidscontroles van maandag 8 juni en dinsdag 9 juni werden vijf rijbewijzen ingetrokken. Net zoals tijdens de controles van vorige maand werden zware overtredingen vastgesteld op de Moelingerweg in ’s-Gravenvoeren.

Snelheidscontrole

Maandag 8 juni voerde de lokale politie snelheidscontroles uit op 3 locaties in Voeren: Roodbos te Remersdaal, Moelingerweg te ’s-Gravenvoeren en E25 te Moelingen. In totaal werden 639 voertuigen gecontroleerd, 125 overtredingen vastgesteld en 4 rijbewijzen ingetrokken. Eén bestuurder op vijf reed dus sneller dan de maximaal toegelaten snelheid. Op de Moelingerweg in ’s-Gravenvoeren lag dat percentage het hoogst; hier reed bijna 30 procent sneller dan 50km/u. Een snelheidsduivel werd er zelfs geflitst aan 94 km/u, bijna dubbel zo snel als toegelaten.

Dinsdag 9 juni werden controles uitgevoerd aan de Batticestraat en E25 in Moelingen.  Aan de werken op de autosnelweg (E25) reed één bestuurder op vier sneller dan de maximaal toegelaten snelheid van 70 km/u. De hoogst genoteerde snelheid was 116 km/u met een intrekking van het rijbewijs als gevolg. Daarnaast werd ook een onmiddellijke inning opgesteld voor het niet dragen van de gordel en het gebruik van de GSM achter het stuur. De ademtests die de inspecteurs tijdens de verkeersacties uitvoerden waren allemaal ‘safe’.

Labels