4 Positieve drugstesten op 4 dagen tijd

Tijdens het verlengd weekend van 11 november tot en met 15 november legden vier bestuurders een positieve drugstest af. Twee bestuurders waren onder invloed van cannabis, terwijl twee anderen onder invloed bleken van cocaïne. Daarmee namen we dit jaar al 63 positieve drugstesten af.

Drugstest

Vrijdagnamiddag voerde de lokale politie enkele routinecontroles uit in ’s-Gravenvoeren. Ter hoogte van de Boomstraat legde een 25-jarige bestuurder een positieve speekseltest af voor cannabis. Niet veel later voerden de inspecteurs een controle uit aan de Moelingerweg.  Ook deze bestuurder legde een positieve drugstest af; hij bleek onder invloed van cocaïne. Opvallend was dat de betrokkene voor de tweede keer in twee maanden tijd een positieve test aflegde voor het gebruik van cocaïne. Beide jongemannen uit Voeren zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt.

Tijdens routinecontroles op zondag 14 november en maandag 15 november testten nog een twee bestuurders positief op het gebruik van drugs. Eén persoon bleek onder invloed van cannabis, terwijl de andere rondreed onder invloed van cocaïne. Beide Voerenaars dienden hun rijbewijs voor 15 dagen in te leveren.

De afgelopen periode merken we als lokale politie een enorme stijging in het rijden onder invloed van drugs. We blijven dan ook routinecontroles en gerichte controles uitvoeren om de veiligheid op de openbare weg te maximaliseren.

Labels