3 Bestuurders dienen rijbewijs enkele uren in te leveren tijdens alcoholcontrole

Op zaterdag voerden twee ploegen van de PZ Voeren verkeerscontroles uit op de Moelingerweg in ’s-Gravenvoeren en op de Schansweg in Moelingen. Van de 99 bestuurders die aan een ademtest onderworpen werden, moesten 3 bestuurders hun rijbewijs enkele uren inleveren.

Verkeerscontrole

Afgelopen weekend vond de 13de editie van “het weekend zonder alcohol achter het stuur”. In het kader daarvan organiseerde de lokale politie Voeren extra controles. 99 Bestuurders werden aan een ademtest onderwerpen. Daarvan bliezen 2 bestuurders “alarm”, zij moesten hun rijbewijs drie uur inleveren. 1 Bestuurder legde een positieve test af met als resultaat dat zijn rijbewijs voor zes uur ingetrokken werd. Tijdens de verkeerscontrole legden twee bestuurders een positieve speekseltest af. Beiden zijn hun rijbewijs kwijt voor 15 dagen.

Verder onderschepten de inspecteurs een opgefokte bromfiets aan een snelheid van 64 m/u in plaats van de toegelaten 25 km/u. Bovendien legde de bestuurder van de bromfiets een positieve speekseltest af voor cannabis. De bromfiets werd voor 30 dagen ingehouden. Later op de dag reed een bromfiets langs met een snelheid van 72 km/u in plaats van de toegelaten 45 km/u. Ook deze bromfiets werd voor 30 dagen ingehouden.

Een voertuig bleek al meer dan een jaar rond te rijden met een verbod tot verkeer. De bestuurder ontving een proces-verbaal. Ten slotte werd er ook nog een onmiddellijke inning opgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Labels