17-jarige bestuurder legt positieve speekseltest af

Donderdagmiddag hield politie Voeren verkeerscontroles op haar grondgebied. Naast het feit dat enkele bestuurders niet in orde waren met hun verzekeringen, legden 2 bestuurders een positieve speekseltest af. Beiden waren onder invloed van cannabis. 

Bestuurder legt positieve speekseltest af

In ’s Gravenvoeren werd een 17-jarige bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De jongen uit Visé reed zonder rijbewijs rond met een opgedreven bromfiets. Daarbovenop legde hij ook nog een positieve speekseltest af voor het gebruik van cannabis. De bromfiets werd inbeslaggenomen en getakeld.

Tijdens de controles in Moelingen bleek een Frans voertuig rond te rijden met ongeldige nummerplaten; waardoor het voertuig niet meer verzekerd was. Bovendien legde de 22-jarige bestuurder een positieve speekseltest af voor het gebruik van cannabis. De man moest zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen en zag zijn auto getakeld worden. Ten slotte troffen de inspecteurs ook een Nederlandse wagen met transitkentekens aan. De Syrische bestuurder bleek geen geldig rijbewijs te hebben, waardoor ook dit voertuig werd getakeld. Zowel de Syriër als de Belgische eigenaar van het voertuig zullen een proces-verbaal mogen verwachten.

Labels