DierenWelzijnsAdvies

Onze dierenpolitie helpt niet alleen om de rechten van de dieren beter te beschermen door adequaat op te treden in geval van dierenverwaarlozing, maar eveneens op preventief vlak, zoals het verschaffen van informatie en het geven van adviezen, hebben ze een belangrijke rol te spelen.



In 2021 start ons team dierenpolitie dan ook met het geven van dierenwelzijnsadvies (DWA) aan onze inwoners. Dit project vloeit voort uit het reeds bestaande diefstalpreventieadvies (DPA). Bij DPA gaat een specialist aan huis en controleert aan de hand van een checklist hoe goed een woning beveiligd is en geeft naderhand tips voor verbeterpunten.

Bij DWA evalueert een gespecialiseerde medewerker van het team dierenpolitie op vraag van de eigenaar de leefomstandigheden van haar/zijn dieren. Na een positief advies door onze dierenpolitie wordt een DWA-attest overhandigd dat de eigenaar aan de woning/weide kan bevestigen.

Zo is het ook duidelijk voor anderen dat onze dierenpolitie ter plaatse een evaluatie van de leefomstandigheden uitgevoerd heeft.



Het aanvraagformulier kan u hier terugvinden. 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken via het contactformulier of telefonisch via 011 701911.