Strijden tegen zwerfvuil en sluikstort: wij zetten vanaf nu ook camera’s in!

De gemeenten van onze politiezone doen beroep doen op geëngageerde zwerfvuilvrijwilligers en medewerkers van de technische dienst die zeer geregeld erop uittrekken om het zwerfvuil op te ruimen. Zij leveren hiermee een grote bijdrage aan een propere gemeente en verdienen hiervoor een dikke pluim. Hun acties zijn echter niet toereikend. Zwerfvuil en sluikstort blijft op verschillende locaties hardnekkig terugkeren.

Strijden tegen zwerfvuil en sluikstort: wij zetten vanaf nu ook camera’s in!

Om het aanhoudend probleem van zwerfvuil, sluikstorten, overlast en vandalisme aan te pakken, keurden de gemeenteraden de plaatsing en het gebruik goed van tijdelijke vaste camera's in elke gemeente. De politiezone kocht vijf verplaatsbare camerasystemen aan die nu in dienst worden gesteld.

De gemeentelijke technische dienst zal de camera's in de omgeving van risicoplaatsen, evenementen en grote volkstoelopen plaatsen. Dit gebeurt met naleving van de wettelijke regels om de privacy te beschermen. Zo kan de politie gericht toezicht houden en indien nodig onderzoeken wie sluikstort of overlast veroorzaakt.

De politiezone rekent er op om met het gebruik van camera's een stap vooruit te zetten in een kordate en effectieve aanpak van zwerfvuil, sluikstort en andere vormen van overlast in het Neteland.

Labels