Politie Neteland voorkomt juwelenkraak in Herentals

In de nacht van vrijdag op zaterdag verijdelden interventieploegen van lokale politie Neteland een juwelenkraak bij een juwelier in de Bovenrij te Herentals. Ze arresteerden drie verdachten. De dertigers werden zondag aangehouden door de onderzoeksrechter.

Combi Neteland

De juwelier hoorde omstreeks 01.45 uur verdachte geluiden vanuit een leegstaand pand naast de juwelenzaak en verwittigde de politie die onmiddellijk ter plaatse kwam. De politie omsingelde de omgeving en drong het leegstaand pand binnen. Ze stelden vast dat er een gat gemaakt was in de muur tussen het leegstaand pand en de juwelenzaak. De inbrekers, die de politie hadden opgemerkt, sloegen op de vlucht via de achterliggende daken van een schoolgebouw. Daar had de politie rekening mee gehouden zodat de verdachten kwamen vast te zitten en de brandweer moest komen om één van hen van het dak te halen. De andere werd ingerekend op de speelplaats van de school. Beide verdachten werden prompt gearresteerd. Ze hadden inbrekersmateriaal op zak.

De politie trof aan de Augustijnenlaan de vermoedelijke auto van de verdachten aan, waarop ze een wielklem aanbrachten. Zaterdagmiddag kon een derde kompaan ingerekend worden, die lag te slapen in de bewuste vluchtwagen.

Labels