Momenteel is in onze politiezone dreigingsniveau 3 van kracht. Maar wat houdt dit precies in?

Momenteel is in onze politiezone dreigingsniveau 3 van kracht, zoals voor het hele land. De veiligheidsdiensten volgen de situatie op de voet.

Er is verhoogde waakzaamheid en versterkte zichtbaarheid van de politiediensten. Het is daarbij belangrijk dat we met zijn allen attent blijven voor abnormale zaken, maar dat we overreacties vermijden. Dit betekent dat het dagelijks leven normaal kan verlopen, ook in deze moeilijke periode, maar zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

Evenementen

Evenementen gaan door met meer zichtbare - en onzichtbare - politieaanwezigheid en grotere waakzaamheid. Ieder evenement wordt apart bekeken en zoals steeds worden met de organisatoren de maximale veiligheidsmaatregelen uitgewerkt, zodat bezoekers op een aangename en veilige manier kunnen genieten. Tassen zullen worden gecontroleerd, dus wees hier op voorbereid en breng geen onnodige zaken mee. Voor alle praktische vragen over een specifiek evenement, informeert u zich best bij de organisator zelf.

Hoe breng ik het aan bij kinderen?



Op de website van de Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten vinden ouders en leerkrachten meer info over hoe ze in gesprek kunnen gaan met hun kinderen/leerlingen over de recente gebeurtenissen. Ook bij het Centrum voor Leerlingenbegeleiding kunnen ouders en leerlingen terecht met vragen.

Meer informatie?

Voor algemene vragen over het dreigingsniveau in België, volg de website van het federaal Crisiscentrum, de (sociale) media of bel het gratis telefoonnummer 1771 van het crisiscentrum (opgelet: dit is géén noodnummer). Volg de informatie van de overheid via de verschillende kanalen, voor een laatste stand van zaken.

In nood kunt u de politie contacteren op het nummer 101.

Voor dringende medische hulp belt u het nummer 112.

Labels