Personen verdacht van diefstal gearresteerd

Maandagvoormiddag 12 oktober kregen wij een oproep over verdachte handelingen op de parking van het Carrefourwarenhuis aan de Noorderwijksebaan in Herentals. Op de parking stond een voertuig waarvan de inzittenden zich verdacht gedroegen. Vier van hen begaven zich kort in de winkel. Toen ze buiten kwamen en merkten dat ze in het oog gehouden werden, zetten ze het op een lopen.

Onze politieploegen konden het voertuig en de bestuurder aantreffen. Een zoekactie in het centrum van Herentals leidde tot de arrestatie van de overige vier personen. In het voertuig troffen wij goederen aan die eerder op de dag gestolen bleken te zijn bij Decathlon in Olen.

Na nazicht bij Carrefour bleken er flessen sterke drank gestolen te zijn. Deze werden door een speurhond teruggevonden in een parkje achter de Sint-Walditrudiskerk in Herentals.

Vier van de vijf verdachten werden dinsdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout op vordering van het parket. Drie van hen werden aangehouden en een vierde werd in vrijheid gesteld. Een vijfde - minderjarige - verdachte werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. De verdachten hebben allen de Poolse nationaliteit.

Onze dienst recherche voert het verder onderzoek.

Labels