Minder bedrijfsinbraken in onze politiezone

Voor het eerst in jaren daalt het aantal inbraken in bedrijven in onze politiezone. Slechts 40 bedrijven waren in 2014 het slachtoffer van een inbraak, dit zijn 12 inbraken minder dan het vorige jaar.

Naast een repressieve aanpak blijven preventie en beveiliging de ordewoorden om inbraken te voorkomen. Wij slaan al enkele jaren de handen in elkaar met de bedrijven en een private bewakingsonderneming (Securitas) om de inbraken tegen te gaan met consortiumbewaking. Dit is het collectief organiseren van bewaking tijdens de nacht en het weekend binnen de industriezones.

Wij namen dit initiatief samen met de LON Voka Kempen West (voorheen Kontaktgroep Industrie Herentals). De intensiteit van de bewaking hangt af van de deelname van het aantal bedrijven. Hoe meer bedrijven zich aansluiten, hoe sterker de aanwezigheid kan gewaarborgd worden. Dit leidt niet tot een verminderde inzet van de politie. De bewaakte zones worden aangeduid via waarschuwingsborden.

Ook het gratis veiligheidsadvies van de diefstalpreventie-adviseurs (DPA) van de politie kan een rol spelen bij het terugdringen van het aantal bedrijfsinbraken en andere criminele feiten tegen ondernemers. Deze medewerkers geven niet alleen nuttig advies over beveiliging tegen inbraken, overvallen en winkeldiefstallen, maar doen ook onderzoek naar de beveiliging van het bedrijf. Toch wordt er in de politiezone te weinig gebruik van gemaakt.

Je kan ze contacteren via mail (info@politieneteland.be) of telefonisch (014 244 200).

Labels