Arrestatie Roemeens koppel verdacht van diefstal

Onze inspecteurs arresteerden in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 november een Roemeens koppel dat wordt verdacht van diefstal van cash geld, gps-toestellen, smartphones en fotoapparaten. De diefstallen vonden plaats gedurende de afgelopen weken in de omgeving van Herentals.

Een 28-jarige man en een 36-jarige vrouw werden zondag door het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter en door deze onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Zij verschijnen vrijdag aanstaande voor de raadkamer.

De zaak kwam aan het licht nadat een man op 26 oktober bij de politie aangifte deed van diefstal door een vrouw van vreemde origine. Afgelopen weekend werd deze vrouw opgemerkt in bijzijn van een man. Wij arresteerde beiden.

Het bleek dat zij verbleven in een hotel in het centrum van Herentals. Bij een huiszoeking in de hotelkamer troffen wij meerdere gps-toestellen, smartphones en fotoapparaten aan.

Na verder onderzoek bleken een aantal van deze toestellen de afgelopen weken gestolen te zijn uit voertuigen en woningen of in cafés; deze zaken konden al aan de eigenaars gelinkt en teruggegeven worden.

Het merendeel van de zaken kon nog niet geïdentificeerd worden.

Mensen die de afgelopen vijf weken het slachtoffer werden van diefstal van voormelde toestellen, kunnen contact opnemen met ons via het onthaal aan de Molenvest 23 te Herentals of op het gratis nummer 0800 94 019.

Labels