Zorgcentrum na seksueel geweld van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen opent op 10 november 2021

Slachtoffer worden van seksueel geweld is een ingrijpende gebeurtenis die medische en psychologische gevolgen met zich mee kan brengen. Uit onderzoek blijkt dat slachtoffers die snel hulp zoeken en holistische zorg krijgen, een grotere kans hebben op herstel.

Vanaf 10 november 2021 kunnen slachtoffers van seksueel geweld 24 op 24 uur en 7 dagen op 7 terecht in het Zorgcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).

ZSG stop geweld

Een Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) biedt gespecialiseerde multidisciplinaire zorg aan slachtoffers van seksueel geweld en advies of psychologische ondersteuning aan hun steunfiguren.

Alle zorg wordt aangeboden op één plaats door een speciaal daartoe opgeleid team. Het slachtoffer staat centraal en beslist welke stappen er genomen worden.

Als een slachtoffer klacht wil neerleggen kan dat in het ZSG, maar dat is niet noodzakelijk om van de aangeboden zorg te kunnen genieten.

In onze politiezone werden twee medewerkers opgeleid tot zedeninspecteur. Zij maken deel uit van een permanentiesysteem waarbij zij kunnen worden opgeroepen voor een aangifte.

Contactgegevens Zorgcentrum Antwerpen

Zorghotel Drie Eiken, UZA-campus

Drie Eikenstraat 655

2650 Edegem

zsg@uza.be

03 436 80 50

www.uza.be/zorgcentrum-na-seksueel-geweld

Meer informatie op www.seksueelgeweld.be

Labels