Zin in croissants? Laat je fiets graveren!

Op woensdag 16 september staan de gemeenschapswachten van de stad Herentals tussen 7 en 18 uur aan het NMBS-station in Herentals klaar om je fiets te graveren. Terwijl je wacht, kan je genieten van een lekkere croissant.

De medewerkers van het Fietspunt controleren of je fiets technisch in orde is, terwijl wij de veiligheid nakijken. Je krijgt hiervan een rapport, waarmee je naar een fietsenhandelaar kunt. Bovendien maak je kans om een fietsslot te winnen.

Een gemerkte fiets is een degelijk afschrikmiddel voor fietsdieven. Maar toch kan het nog gebeuren dat je fiets gestolen wordt. Doe dan zo snel mogelijk aangifte van de diefstal. Beschrijf je fiets zo nauwkeurig mogelijk (merk, kleur, kenmerken, …). Hiervoor kan je onze fietspas gebruiken, klik hier om de fietspas als PDF te downloaden (pdf, 221 KB). Als wij je fiets kunnen opsporen, krijg je jouw fiets zo terug. De stad bewaart niet-gegraveerde fietsen drie maanden lang op de stedelijke werkplaats (Hemeldonk 8, tel. 014-85 92 40). Je krijgt jouw fiets enkel terug als je kan aantonen dat je de rechtmatige eigenaar bent.

Surf zeker ook eens naar www.gevondenfietsen.be. Daar plaatsen wij een foto en een beschrijving van alle gevonden fietsen.

Labels