Week van de mobiliteit

De Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september is uitgegroeid tot de belangrijkste campagne voor duurzame mobiliteit en bewust autogebruik. Niet alleen bij ons, maar in heel Europa zetten gemeentebesturen, scholen, bedrijven en verenigingen hun schouders onder talrijke autoluwe initiatieven.

Deze campagneweek spitst zich vooral toe op de voordelen van een autoluwe of autovrije inrichting van straten, dorpspleinen, schoolomgevingen, stedelijke centra, winkelstraten en woonbuurten. Vaak zijn die nog te veel op maat van de auto ingericht en is er te weinig ruimte voor fietsers en voetgangers, rust, groen, recreatie en ontmoetingen. Door het voeren van autoluwe acties creëren we meer draagvlak voor autoluwe straten en tonen we bijvoorbeeld aan dat autoluwe stadskernen een positief effect hebben op de leefbaarheid en de aantrekkelijkheid van de stad.

Het programma van de Week van de Mobiliteit in 2015 is een mix van succesvolle bekende acties en nieuwkomers. Op donderdag 17 september is er de Car Free Day, een duurzame pendeldag voor werknemers en werkgevers. Een dag later vindt de Strapdag plaats en op zondag 20 september organiseren tal van steden en gemeenten een Autovrije Zondag. Die dag zal ook de 5de editie van het Deelfeest/Autodeelsalon plaatsvinden, the place to be voor iedereen die wil delen, ruilen en swappen.

De Week van de Mobiliteit is echter ook een warme oproep aan iedereen om de auto op stal te laten. Meedoen is dus de boodschap!

Meer informatie op www.weekvandemobiliteit.be.

Labels