Twee minderjarigen in gesloten instelling en meerderjarige naar gevangenis na afpersing van jongeren te Vorselaar

Speurders van lokale politie Neteland arresteerden afgelopen weekend na doorgedreven onderzoek 8 jongeren naar aanleiding van feiten van afpersing van zaterdagavond te Vorselaar.

Maandag 10 mei 2021 verschenen twee van hen voor de jeugdrechter en één bij de onderzoeksrechter te Turnhout. De minderjarigen werden opgesloten in de gesloten instelling te Mol en Everberg. De meerderjarige werd aangehouden door de onderzoeksrechter en opgesloten in de gevangenis te Turnhout.

Zaterdagavond 8 mei 2021 werden aan het basketbalveld aan de Dreef te Vorselaar jongeren belaagd door een groep jongeren. Zij moesten onder bedreiging  van een mes een muziekbox en kledingstukken  afgeven. De slachtoffers verwittigden na de feiten onmiddellijk de politie.

Bij een zoeking in de omgeving arresteerden ploegen van politie Neteland meteen twee verdachten.

In het daaropvolgend onderzoek werden nog ééns vijf minderjarigen en één meerderjarige gearresteerd.

De verdachten, jongeren tussen 15 en 18 jaar,  kwamen allen uit de regio.

De politie tilt zeer zwaar aan het voorval. Zij onderzoeken of de verdachten nog in aanmerking komen voor andere feiten.

De politie zal actief patrouilleren in de omgeving.

UPDATE: Dinsdag 11 mei 2021 leidde lokale politie Neteland nog twee jongeren voor de jeugdrechter naar aanleiding van de feiten van afpersing in Vorselaar van afgelopen zaterdag. De twee werden geplaatst in een gesloten instelling. Het onderzoek is zo goed als afgerond. De gestolen spullen werden ondertussen teruggevonden. In totaal zitten er voor de gepleegde feiten vier minderjarigen in een gesloten instelling en één meerderjarige in de gevangenis.

Labels