Sirenetest op donderdag 8 januari

In de buurt van nucleaire installaties en chemische bedrijven in België staan alarmsirenes opgesteld. Deze sirenes dienen om je als burger zo snel mogelijk te verwittigen als er een gevaarlijk ongeval gebeurt. Het Crisiscentrum Binnenlandse Zaken beheert deze sirenes.

Morgen, donderdag 8 januari, tussen 11.45 en 13.15 uur worden de sirenes getest. In onze politiezone zullen vijf sirenes afgaan op verschillende locaties.

Op het ogenblik van de test zal de sirene een alarmsignaal geven. Dit is een soort van huiltoon die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal zal uit de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap 'proefsignaal' weerklinken, voorafgegaan door een 'ding-dong' geluid.

Wie vragen heeft over deze alarmeringstest, kan terecht op het informatienummer 0800 94 113 (van 5 tot 9 januari tussen 9 uur en 16 uur). Inwoners kunnen hun bevindingen ook meedelen via be-alert@ibz.fgov.be.

Bijkomende informatie over het alarmeringsnet kan u vinden op www.crisiscentrum.be. Op www.seveso.be is te vinden hoe u best kan reageren bij een industrieel ongeval.

Labels