Overlastactie stadspark en station van Herentals

Wij hielden dinsdag 10 mei een overlastactie aan het stadspark en het station in Herentals. 17 politiemensen waaronder één met drughond en één met patrouillehond sloten het stadspark aan de Belgiëlaan hermetisch af en controleerden een tiental aanwezigen. Na de controle van het stadspark verplaatste de actie zich naar het station van Herentals. De aanwezige mensen aan het station en aan de bushalte werden gescreend met drughond.

In totaal werden een 150-tal mensen gescreend met de drughond. 10 van hen werden onderworpen aan een grondige controle en fouille. Daarbij arresteerden wij één persoon in het bezit van een dealershoeveelheid aan drugs, twee met een gebruikershoeveelheid drugs en drie personen die gezocht werden. Eén persoon werd opgesloten voor openbare dronkenschap en een andere kreeg een GAS-pv voor het bezit en verbruik van alcohol in het stadspark wat verboden is.

De actie kwam er na klachten van buurtbewoners over het feit dat er regelmatig duistere figuren rondhingen in het park en in de stationsomgeving. Daarbij was er sprake van overlast door drank- en druggebruik. Ook het stadsbestuur was vragende partij voor een nultolerantie in die omgeving. De weken voor de actie hielden wij al verhoogd toezicht en konden wij op die manier de problemen in kaart brengen.

Ook in de toekomst organiseren wij verhoogd toezicht en gerichte acties in de omgeving van het stadspark en het station van Herentals. Daarmee willen wij de buurt opnieuw aangenaam maken voor bewoners en bezoekers .

Labels