Onderzoek bij de bevolking

Jaarlijks organiseert de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie bij een aantal gezinnen uit onze politiezone een officiële enquête (SILC enquête). Met dit onderzoek wil de overheid meer te weten komen over de levensstandaard, de woonomstandigheden, de gezondheid, ….

De antwoorden zullen als basisinformatie dienen voor het sociaal beleid in België en Europa. Om de veranderingen doorheen de tijd te kunnen bestuderen, zal men een deel van de gezinnen volgend jaar opnieuw contacteren.

Daar men niet iedereen kan bevragen, namen zij een toevallige selectie van deelnemers. De gekozen personen worden per brief op voorhand op de hoogte gebracht dat een interviewer/ster bij hen zal langskomen. De enquêtes worden afgenomen in de maanden maart tot en met augustus 2015. Een interviewer/ster (voorzien van een legitimatiekaart) zal de interviews met behulp van een draagbare PC afnemen.

Uw medewerking is vanzelfsprekend vrijwillig en zal uiteraard geen nadelige gevolgen kennen wanneer u eventueel toch niet zou kunnen meewerken. De interviewer/ster en de personen die je antwoorden verwerken, zijn verplicht tot strikte geheimhouding.

Labels