Investeer in de beveiliging van uw ramen en deuren!

Met de verschillende bouwbeurzen die nu lopen is het dé ideale gelegenheid om in de beveiliging van uw woning te investeren.

Tijdens deze beurzen zal u namelijk allerlei nieuwe ideeën opdoen en een hoeveelheid aan nieuwe materialen en trends ontdekken. U kan nu alvast aan de slag gaan met volgende inbraakpreventieve maatregelen:

Enkele goede gewoonten

Bent u niet thuis? Laat uw ramen dan zeker niet open in kantelstand.

Laat geen sleutels op uw raamsloten zitten, zeker niet als de dief die van buitenaf ziet. Anders moedigt u hem aan om het raam in te slaan, of een gaatje te boren in de stijl ter hoogte van de kruk. Langs die smalle opening geraakt hij gemakkelijk bij het slot. Bewaar uw sleutels dus op een veilige plaats.

Doe uw deuren altijd op slot, ook als u maar even weg bent! Dieven gaan met een haakje door bv. de brievenbus en bedienen zo de deurkruk om binnen te geraken. De enige remedie hiertegen: deuren volledig op slot draaien en de sleutel eraf halen.

Controleer altijd wie er bij u aanbelt. Kan u de bezoeker niet zien door het raam? Installeer dan een kierstandhouder* of een deurspion*. Mag het wat meer kosten? Opteer dan voor een parlofoon of videofoon.

U wil investeren in de beveiliging van uw ramen en deuren?

Versterk uw deuren met onder andere een meerpuntssluiting, een veiligheidscilinder, een cilinderbescherming,…

Versterk uw ramen met opzetsloten of vergrendelbare raamkrukken. Als uw nieuw raamwerk plaatst, denk dan aan gelaagd glas.

Kies voor buitenverlichting met een bewegingsdetector.

Koop altijd kwaliteitsvolle producten die voldoen aan de Europese normen '1627-1630' (minimale weerstandsnormen).

De diefstalpreventieadviseur*

Vergeet niet dat u een beroep kan doen op uw diefstalpreventieadviseur om te controleren of uw woning goed beveiligd is tegen inbraken. Tevens kan hij/zij meer informatie geven over de kwaliteit van de inbraakbeveiligende producten.

Bovendien is deze dienst volledig gratis. Neem contact op met ons of uw gemeentebestuur om een afspraak te maken of surf naar www.diefstalpreventieadviseur.be.

Denk aan de belastingvermindering

U krijgt een belastingvermindering van 30% van het geïnvesteerde bedrag, met een plafond van 760 € voor alle investeringen om uw woning te beveiligen tegen inbraken. Denk dus aan deze besparingsmogelijkheid.

Voor meer info over de belastingvermindering kan u terecht op www.besafe.be - rubriek Burgers - Mijn huis.

* Kierstandhouder: een hendel met een beugel die ervoor zorgt dat de deur op een kier blijft staan. Zo vermijd je dat ongewenste bezoekers binnenglippen in je woning.

* Deurspion: een kijkgaatje in de voordeur. Zo zie je wie er aanbelt, vóór je de deur opent.

* Diefstalpreventieadviseur: speciaal opgeleide politieman of gemeenteambtenaar die op je verzoek persoonlijk en praktisch, kosteloos en vertrouwelijk, advies geeft over de beveiliging van je woning tegen inbraken of diefstallen/aanslagen in je handelszaak.

Labels