Ik flits mee

Donderdag 17 april namen wij met 5 personeelsleden deel aan de flitsmarathon. Van 7.30 tot 17.00 uur flitsten zij op 9 verschillende locaties in onze politiezone.

Voor het bepalen van deze locaties hielden wij rekening met de aanvragen van de bevolking maar ook de verkeersongevallen en de resultaten van onze preventieve snelheidsmetingen.

We controleerden met onze mobiele flitscamera's 1.487 voertuigen. Hiervan gingen slechts 20 voertuigen of 1,34% in overtreding. Ook controleerden we heel wat voertuigen met onze onbemande camera's (flitspalen). In totaal passeerden hier 25.825 voertuigen waarvan slechts 17 of 0.07% geflitst werden.

Ik flits mee?

Het Belgisch Instituut van de Verkeersveiligheid (B.I.V.V.) lanceerde onlangs de spraakmakende "Ik flits mee" -campagne. Burgers mochten via de website www.ikflitsmee.be hun eigen flitslocatie aanvragen. De gemotiveerde aanvragen werden dan in samenwerking met de politie verwerkt in een heuse "flitsmarathon". Op deze manier namen burgers even het verkeersveiligheidsbeleid in eigen handen.

Labels