Consortiumbewaking blijft successen boeken in regio Herentals

Recente cijfers van onze politiezone bevestigen de positieve evolutie van het aantal inbraken op de bedrijvenzones in de regio Herentals dankzij consortiumbewaking. Het consortium Herentals en omgeving is een collectief bewakingsproject voor bedrijven dat opgericht werd door Voka Kempen West en zorgt al jaren voor een daling van de inbraken in bedrijven.

Het project consortiumbewaking regio Herentals loopt al vele jaren en bij aanvang werden nog ongeveer 100 inbraken vastgesteld, terwijl dit de laatste jaren werd teruggebracht tot gemiddeld 40 inbraken. Door een goede samenwerking tussen bedrijven, Securitas en onze politiezone daalde het aantal inbraken dit jaar (t.e.m. september) zelfs tot 22. Tijdens de consortiumuren bedroeg de aanrijtijd gemiddeld minder dan 10 minuten nadat een melding bij Securitas binnenkwam.

De daling naar 22 inbraken is sowieso een zeer mooi resultaat, dat aantoont dat samenwerken daadwerkelijk loont. Maar als we die 22 inbraken in detail bekijken, zijn de resultaten gewoon verbluffend. 19 van de 22 inbraken vonden plaats bij bedrijven die niet bij het consortium zijn aangesloten. Het ultieme bewijs dat het geleverde werk over de jaren heen absoluut rendeert!

En het kan nog beter met dit groepsinitiatief, want hoe meer bedrijven hier aan deelnemen, hoe meer mobiele bewakingsagenten kunnen patrouilleren en hoe korter de aanrijtijden kunnen gehouden worden.

Voor meer informatie over de werking van het consortium kan u steeds terecht bij de plaatselijke Voka-ambassadeurs:

  • Philippe Segers - Eurodal: 014 50 05 91
  • Marcel Smets - Drisag: 014 23 11 11

Of bij Peter Jacobs, Sales Director Mobile Securitas: 02 263 55 55.

Labels