Betaal uw parkeerplaats met een SMS, app of bankkaart

Vanaf januari staan er nieuwe parkeerautomaten in de Herentalse binnenstad. Voortaan kunt u een parkeerplaats niet alleen met munten betalen, maar ook met een bankkaart, een sms of een online-app.

Zo hoeft u niet langer naar kleingeld te zoeken, of vooraf te bepalen hoe lang u nu eigenlijk gaat parkeren. Betalen met Proton verdwijnt.

Als u met uw bankkaart betaalt, hoeft u geen pincode in te geven. U betaalt dan door uw bankkaart gewoon in de kaartlezer te steken of tegen de automaat te houden. Dit is een nieuwe manier van betalen, die de banken in de loop van 2014 overal willen invoeren. Pas wanneer uw bankkaart is aangepast zult u op deze manier in Herentals uw parkeergeld kunnen betalen.

Parkeren met een sms is al even eenvoudig. U stuurt een sms naar het nummer 4411, met als inhoud "HRT" en uw nummerplaat. Als u wegrijdt, sms't u 'q' naar 4411 om de parkeersessie te eindigen. Proximus-klanten betalen het parkeergeld via hun maandelijkse factuur, andere gebruikers ontvangen een overschrijving. Een sms sturen of ontvangen kost 15 eurocent.

U kunt ook betalen via de 4411-applicatie, (www.4411.be/apps) die u gratis kunt downloaden in Apple App Store of in Google Play. Met deze app kan u een parkeersessie starten door de stad Herentals te selecteren of door de Qr-code te scannen op de parkeerautomaat. Deze code brengt u naar een webpagina waar u een parkeersessie kunt opstarten. Per parkeersessie met de app betaalt u 25 eurocent.

Surf naar www.4411.be voor meer informatie.

Betalend parkeren in Herentals

In Herentals moet u in het stadscentrum, tussen 9 en 18 uur, betalen voor een parkeerplaats, behalve op zon- en feestdagen. Bezitters van een speciale parkeerkaart voor personen met een handicap parkeren gratis.

De maximale parkeerduur is 2 uur. Per begonnen schijf van 15 minuten betaalt u 30 eurocent. Als u langer parkeert dan 2 uur, riskeert u een boete van 25 euro.

Als u korter dan 15 minuten parkeert, hoeft u niet te betalen. U moet dan wel:

  • een gratis parkeerticket van de automaat achter de voorruit van uw voertuig leggen;
  • of een tijdsaanduiding van 15 minuten instellen aan de parkeermeters in de Zandstraat;
  • of een parkeersessie opstarten via sms of de applicatie.

Labels