Maak jouw buurt veiliger: zet de eerste stap met een buurtinformatienetwerk!

Wil jij bijdragen aan de veiligheid van jouw buurt? Overweeg dan om zelf een Buurtinformatienetwerk (BIN) op te richten! Een BIN is een krachtig initiatief waarbij buurtbewoners, samen met de politie, zorgen voor een betere sociale controle en een verhoogd veiligheidsgevoel.

BIN

Hoe werkt een BIN?

Zie je een verdachte situatie in je buurt? Dan bel je de politie en meldt je wat je ziet. De politie gaat na wat er aan de hand is en verwittigt indien nodig de leden van de BIN met een telefonische bericht met eventueel een preventieve tip. De hele buurt voert de preventieve tip uit (bijvoorbeeld lichten aansteken) en de politie spoort de dader op. De politie geeft nadien informatie aan de BIN-leden. Ook zonder specifieke aanleiding stuurt de politie regelmatig concrete tips rond inbraakpreventie naar de leden.

Waarom zelf een BIN oprichten?

  • Versterkte veiligheid: Samen met je buren vorm je een waakzaam netwerk dat verdachte situaties snel signaleert en rapporteert aan de politie.
  • Snelle communicatie: Dankzij directe lijnen met de politie ben je altijd op de hoogte van mogelijke gevaren in de buurt.
  • Voorkom criminaliteit: Een BIN zorgt voor preventie en helpt criminaliteit zoals inbraken en overlast te verminderen.


Hoeveel kost het lidmaatschap van een BIN?

Helemaal niets, het is volledig gratis.

Wat moet ik doen om een BIN op te richten in mijn buurt?

Interesse? Neem contact op met onze politiezone via het mailadres pz.heist@police.belgium.eu voor meer info en steun bij de opstart. Samen houden we onze buurt veilig!

Labels