Politie Schoten arresteert verdachten dankzij alerte burger

Op donderdagavond 4 juli ontving de politie een melding van een inbraakpoging in De Schotense Vaart. Dankzij een alerte buurtbewoner na het verspreiden van een BIN-bericht, konden twee minderjarige verdachten snel opgepakt.

Op donderdagavond 4 juli ontving de politie een melding van een poging tot binnendringen in een woning in de wijk De Schotense Vaart. Twee gemaskerde personen probeerden de woning binnen te komen, wat leidde tot een onmiddellijke waarschuwing via een warm BIN-bericht aan de buurtbewoners. Zij werden gevraagd uit te kijken naar een jongeman in de omgeving.

Politie Schoten, in samenwerking met andere politiezones, voerde een uitgebreid onderzoek uit in de omgeving. Ook een hondenspeurteam werd ingezet om de zoektocht te ondersteunen.

Dankzij een alerte burger die een verdachte situatie opmerkte en dit onmiddellijk meldde aan de noodcentrale, konden twee minderjarige verdachten worden opgepakt. Het onderzoek naar de zaak is lopende.

Deze gebeurtenis benadrukt opnieuw de cruciale rol van de samenwerking tussen de politie en de buurtbewoners. Politie Schoten waardeert de actieve betrokkenheid van de gemeenschap. De politie benadrukt het belang van de BIN-werking als een effectief middel om misdaad te bestrijden en de veiligheid in de buurt te waarborgen.

Labels