Vacature assistent informatieverwerking verkeer

Politie Schoten zoekt een voltijds assistent(e) om het team informatiebeheer te versterken.

Politie Schoten

Onze zone

De politiezone Schoten is een lokale politiezone met een 90-tal medewerkers. Onze operationele medewerkers staan onder andere in voor een betrokken wijkwerking, een klantvriendelijk onthaal, een efficiënte en professionele interventie, een nabije slachtofferbejegening, een doelgerichte lokale recherche, een efficiënte politieondersteuning bij evenementen en verkeerstoezicht. Ongeveer een derde van onze medewerkers werkt achter de schermen om alles in goede banen te leiden.

Jouw team

Om het team informatiebeheer te versterken zoeken wij een enthousiaste assistent(e). Dit team verleent administratieve steun bij operationele taken. Rond het thema verkeer dragen zij bij aan de lokale verkeersveiligheid door onder andere het bestraffen van snelheidsovertredingen.

Jouw functie

Je werkt binnen het team informatiebeheer, waar je administratieve steun levert aan de operationele medewerkers van onze zone. Een professionele en klantvriendelijke service is daarbij essentieel.

Je verwerkt snelheidsovertredingen. Deze zijn digitaal vastgesteld door bemande en onbemande snelheidsdetectietoestellen. Concreet bekijk je de binnengekomen foto’s van de snelheidscamera’s en zorg je voor een correcte verbalisering. Je zet de bestanden om naar leesbare documenten.

Je voert je taken, zoals vattingen en klassement, kwalitatief uit. Je verzendt en verwerkt de opgestelde (dringende) gerechtelijke en verkeersdossiers tijdig.

Je houdt statistische gegevens over de snelheidsovertredingen bij voor interne en externe partners. Je rapporteert over lopende dossiers aan je teamverantwoordelijke.

Je voert bemande snelheidscontroles uit door middel van de mobiele snelheidscamera.

Je beheert de verkeersinformatieborden. Je programmeert en plaatst deze en analyseert de resultaten.

Je neemt deel aan verkeersacties, zoals alcoholcontroles.

Je neemt een taakaccent op ter ondersteuning van de andere teams. Dit is bijvoorbeeld bijstand leveren aan het team onthaal, afhandeling van briefwisseling of ondersteuning bieden bij communicatietaken. Je taakaccent wordt afgestemd op je eigen interesses en de behoeftes binnen de zone.

Jouw profiel

Je neemt initiatief wanneer je opmerkt dat bepaalde zaken meer aandacht nodig hebben. Je laat niets liggen en gaat proactief op zoek naar verbeteringen.

Je bent stressbestendig. In alle omstandigheden werk je ordelijk en gestructureerd. Je bent een multitasker en kunt zelfstandig je prioriteiten bijstellen. Je doet dit niet alleen. Binnen het team informatiebeheer is er een open sfeer waar iedereen elkaar helpt.

Je beheert gevoelige informatie en bent dus discreet.

Je bent flexibel in je geplande diensturen. Snelheidsovertredingen gebeuren niet enkel tijdens de kantooruren.

Beschik je over een diploma hoger secundair onderwijs of een evenwaardig getuigschrift? Dan kom je in aanmerking voor deze functie.

Relevante werkervaring is een pluspunt, maar de juiste houding is belangrijker.

Ons aanbod

Een warm welkom binnen een hecht team met ervaren collega’s. We helpen je graag op weg om een uitstekende assistent(e) te worden.

Een plaats binnen een politiezone die volop inzet op een optimaal personeelsbeleid.

Een dynamische werkomgeving met een gevarieerd takenpakket. Je werkt zowel op terrein als op bureau. Geen dag is dezelfde.

De kans om meer te leren over verkeersinbreuken.

Veel contact met onze medewerkers. Je werkt in een politiezone waar iedereen elkaar kent.

De mogelijkheid om zelf initiatieven te nemen om je werk te verbeteren.

Een voltijds contract bepaalde duur van 1 jaar. Nadien volgt een vast contract bij een gunstige evaluatie.

Een beginsalaris op de baremieke schaal CC1. Relevante werkervaring wordt meegenomen met een maximum van 9 jaar.

Minimum 34 vakantiedagen bij een voltijdse tewerkstelling.

Bijkomende extralegale voordelen zoals de mogelijkheid om voordelig een hospitalisatieverzekering af te sluiten voor jou en je gezinsleden, een fietsvergoeding en opleidingsmogelijkheden.

Spreekt deze functie je aan?

Vertel ons dan waarom jij ons team wilt versterken en wat jij ons te bieden hebt in een inspirerende brief. Vergeet niet je cv, een kopie van je diploma, een kopie van je identiteitskaart en een recent uittreksel uit het strafregister (maximum drie maanden oud) toe te voegen.

Solliciteren is mogelijk tot en met 3 december via mail naar pz.schoten.pers@police.belgium.eu. Enkel volledige kandidaturen worden in aanmerking genomen.

De indiensttreding is zo spoedig mogelijk.

De selectieprocedure bestaat uit:

  1. Een beoordeling van je cv en motivatiebrief
  2. Een schriftelijke test
  3. Een persoonlijk gesprek

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze personeelsdienst op het nummer 03 680 29 62.

Labels