Oplichter die verkeersongevallen ensceneerde gevat

Een maand geleden verspreidde de Lokale Politie Schoten een waarschuwing voor oplichters die proberen om geld af te troggelen door een verkeersongeval te ensceneren.

Dit gebeurde naar aanleiding van enkele feiten van (poging tot) oplichting op de parking van de Carrefour te Schoten. Een verdachte deed alsof slachtoffers hem hadden aangereden en daardoor zijn gsm schade had opgelopen. Vervolgens vroeg hij contant geld om deze schade te compenseren. Hij richtte zich vooral tot oudere bestuurders en ging opdringerig te werk. Slachtoffers voelden zich hierdoor geïntimideerd en gingen daarom soms mee in het verhaal. Bij de laatste poging had de verdachte echter een verkeerd slachtoffer uitgekozen. Hij probeerde zijn list bij een gepensioneerde rechercheur van de Lokale Politie Brasschaat. Deze alarmeerde meteen onze diensten, waarna de 27-jarige verdachte kon gevat worden. Deze was niet aan zijn proefstuk toe: hij kan gelinkt worden aan vijf feiten dit jaar. Bovendien werd hij op 10 april 2019 veroordeeld voor gelijkaardige feiten van twee jaar geleden op dezelfde locatie. Hij werd vandaag opnieuw voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zijn aanhouding bevestigde. De verdachte ontkent evenwel de feiten.

We raden aan om bij een verkeersongeval steeds het officieel aanrijdingsformulier in te vullen en nooit met contant geld te betalen. In geval van discussie over de omstandigheden van een ongeluk kan je ons contacteren via 101 of 03 680 12 70.

Labels