Wagen- en fietspark van Lokale Politie Schoten krijgt update

De Lokale Politie Schoten heeft de voorbije weken vijf nieuwe voertuigen in gebruik genomen. Alle operationele teams kunnen met nieuwe bolides de baan op. Maar ook elektrische fietsen en MTB’s blijven niet achter.

Nieuwe politievoertuigen

Het was duidelijk dat een aantal voertuigen bij de Lokale Politie Schoten aan vervanging toe was. Het korps bleef niet bij de pakken zitten en schakelde daarom een versnelling hoger. Alle politiemedewerkers zetten zich dagelijks onvermoeibaar in voor de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente Schoten. Het is dan ook van uiterste belang dat zij beschikken over degelijk materiaal om hun job uit voeren. Net zoals er het voorbije jaar enorm werd geïnvesteerd in de digitalisering van het korps, zorgen ook de nieuwe voertuigen en de fietsen voor een goed geolied korps. Bovendien zullen alle politieambtenaren voortaan met eenzelfde geelblauwe outfit de baan opgaan. Zo zijn ze herkenbaar voor alle Schotenaren en stralen ze uit wat zij ook zijn, één groot team.

Het wagenpark van de Schotense politie werd niet groter door de aankoop van deze voertuigen. Oude modellen werden vervangen door nieuwe zuinigere voertuigen. Het team interventie patrouilleert met een nieuwe combi en het team recherche gaat voortaan op pad met een snel anoniem voertuig. In 2020 heeft het korps enorm geïnvesteerd in het team verkeer dat momenteel negen collega’s telt. Deze gemotiveerde collega’s hadden nood aan een voertuig specifiek voor verkeerscontroles. Voortaan kan je hen overal in Schoten tegenkomen met hun gestreept voertuig voorzien van een opvallend lichtbaken, dat boodschappen aan bestuurders kan geven. Eerder dit jaar werd ook geïnvesteerd in een extra motorfiets die zowel wordt ingezet tijdens verkeersacties en interventies als tijdens grote evenementen en inbraakpreventieve acties. Het wijkteam legt vooral korte afstanden af. Tenzij ze met de fiets op ronde zijn, zal je hen voortaan spotten in hybride voertuigen. Waar het kan, probeert de zone haar ecologische afdruk te verkleinen.

Het korps beschikt in totaal over 21 voertuigen waarvan er in 2020 zes voertuigen werden aangekocht. We willen het bestuur uitdrukkelijk bedanken om deze aankopen mogelijk te maken. Van wijkregisseur tot korpschef en secretariaatsmedewerker, iedereen gebruikt deze voertuigen als het nodig is. Deze voertuigen zijn geen overbodige luxe, maar essentieel voor een optimale en efficiënte manier van werken voor de Lokale Politie Schoten. Door maximaal gebruik te maken van de 8 elektrische fietsen en de 6 MTB’s van het fietsteam zet het korps in op een aanspreekbare politie, dicht bij de burger.

Nieuwe politievoertuigen

Labels