Voortaan strenger voor onwettig parkeren op mindervalidenparkeerplaats

Onwettig parkeren op een parkeerplaats voor mindervaliden is asociaal. Daarom werd de handhaving in Schoten aangepast en zullen overtreders niet enkel een GAS-boete krijgen, maar wordt hun voertuig voortaan ook getakeld. Zo komt de plaats onmiddellijk terug vrij voor wie ze echt nodig heeft.

aosciaal zijn is geen handicap

Wie onterecht parkeert op zo’n parking, maakt het moeilijk voor een persoon met een beperking. Deze parkeerplaatsen zijn breder dan een reguliere parkeerplaats zodat in- en uitstappen wordt vergemakkelijkt. Bovendien liggen deze plaatsen vaak dichter bij het centrum of de bestemming.

Controles op parkeren op mindervalidenparkeerplaatsen zijn ingebed in onze dagelijkse werking. We doen proactief nazicht en reageren op elke melding van een mogelijke overtreding. In 2021 werden 125 overtredingen vastgesteld. In 2022 staat de teller al op 75 overtreders.

Wij hechten veel belang aan verkeersveiligheid en aan hoffelijkheid in het verkeer. Onterecht parkeren op een mindervalidenparkeerplaats is in geen enkel geval te rechtvaardigen. Daarom werd de regeling omtrent overtredingen recent aangepast in Schoten. Overtreders ontvangen niet enkel een GAS-boete (€116), maar ook hun voertuig zal voortaan worden getakeld. De parkeerplaats is dan snel opnieuw beschikbaar voor wie ze echt nodig heeft. De takelkosten bedragen €175,55. Kom jij aan je wagen met schaamrood op je wangen alvorens de takeldienst er is? Dan kan je verder rijden, maar betaal je €85,60 voor de verplaatsingskosten van de takelwagen bovenop de GAS-boete.

Wees niet asociaal en parkeer je wagen waar het mag.

Labels