Take it Easy

Tijdens de zomermaanden organiseren wij Take it Easy. Dit is een campagne om maaltijdkoeriers aan te moedigen om veilig en correct te rijden. We begrijpen dat klanten hun eten graag warm ontvangen, maar het naleven van de verkeersregels is cruciaal voor de veiligheid van iedereen op de weg.

flyer Taker it Easy met koerier op brommer

Waarom deze campagne?

We merken dat maaltijdkoeriers soms halsbrekende toeren uithalen om hun bestellingen op tijd te leveren. Dit leidt vaak tot gevaarlijke situaties of verkeersongevallen, of ze nu met de auto, brommer of fiets rijden. Om de veiligheid van zowel de koeriers als de andere weggebruikers te waarborgen, zullen we tijdens de zomervakantie extra controles uitvoeren met focus op het rijgedrag van maaltijdkoeriers.

De stijgende aantallen en risico's

Het aantal maaltijdkoeriers is de afgelopen jaren fors toegenomen. Tijdens de zomermaanden worden ook studenten in dienst genomen om bestellingen te leveren. Deze jongeren hebben dikwijls weinig ervaring als koerier en zijn zich mogelijk niet bewust van de risico’s. Daarom is het essentieel dat werkgevers hun koeriers aanmoedigen om de verkeersregels te volgen en hen voorzien van de nodige middelen om veilig op weg te zijn. 

Veelvoorkomende overtredingen

  • Fietsers die niet op de juiste plaats op de openbare weg rijden
  • Koeriers op (brom)fietsen die hun routeplanner met de gsm in de hand volgen
  • Bestuurders die in foutieve of zelfs verboden richtingen rijden
     

Deze overtredingen zijn levensgevaarlijk. Elke weggebruiker moet zich aan de verkeersregels houden, maar voor koeriers, die veel tijd op de weg doorbrengen, is dit nog belangrijker.

Extra controles in juli en augustus

In juli en augustus zullen we zowel anoniem als met politievoertuigen op pad gaan om maaltijdkoeriers te controleren. Als we een overtreding vaststellen, zullen we de nodige maatregelen nemen om de veiligheid op de weg te waarborgen. Voorkom een boete en hou je aan de verkeersregels.

Onze boodschap aan maaltijdkoeriers

Neem de tijd, respecteer de verkeersregels en zorg voor een veilige rit. Take it easy, voor je eigen veiligheid en die van anderen.

Labels